Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomi198642 noregg danielmdi (3259 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a powiedz mi jasiu ile dzieci wychowal Walesa z jednej pensji elektryka
a ile teraz mozna dzieci wychowaqc z 2 pensji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
alexkawa chyba proste ze mi sie niepodobaja jakies czarne czy arabskie czy chinskie to chyba normalne ze czlowiek lubi jasne slowianki bo ma taki gust. I to bez nauki o eugenice tylko poprostu takie procesy chemiczno fizyczne zachodza w moim mozgu odkad pamietam ze taki mam gust.

Taki mam gust ze mi sie podobaja Slowianskie dziewczyny o duzych niebieskich oczach, okraglych (pucatych czy jak to sie nazywa) policzkach i wlosach zloto pszenicznych i ktore nie sa wyglodzone jak po auschwitz ani tez niespasione na 100 kg tylko maja ladne aryjsko kobiece ksztalty. Taki mam gust zawsze taki mialem (oczywiscie niewszystko musi byc dokladnie takie moga byc rownie dobrze brunetki albo rude ale ogolnie takie) i taki bede mial. A co do powodow wywodzacych sie z nauki o eugenice to oczywiscie brzydzi mnie rasa odwiecznych wrogow slowian: giermancow i to glownie z pobudek narodowokapitalistycznych dumnego Slowianina.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
alexkawa napisał:
w koncu pierwszym lupem wojennym, zawsze sa paniePw dzisiejszych czasach mogło by być równe zagrożenie dla kobiet jak i mężczyzn
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Takie jakies mozliwe dziejowe domieszki niezmieniaja Slowianskiej krwi oraz przynaleznosci rasowej a takze kulturowej do Slowian. Rownie wazna jesli chodzi o Europe gdzie ras bardzo wiele w wygladzie nierozni jest takze przynaleznosc kulturowa i to ze ktos czuje sie Slowianinem swiadomym tego ze gierman wraz z jego giermanska kultura to odwieczny wrog.

Fakt ze po Berlinie biega setki tysiecy mischlingow po wizycie naszej dumnej wszechslowianskiej armii (to bylo piekne wszystkie slowianskie narody przeciw szwabom) w 1945 nieczyni z nich pol-Slowian jesli czuja sie szkopami i naszymi wrogami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
alexkawa napisał:
AndersB napisał:
alexkawa napisał:
w koncu pierwszym lupem wojennym, zawsze sa paniePw dzisiejszych czasach mogło by być równe zagrożenie dla kobiet jak i mężczyzn

nie bylem w armii, lecz Ty masz chyba jakies nieciekawe wspomnienia po unitarceP
tez nie byłem w armii(strata czasu dla mnie wtedy), napisałeś ze kobiety były łupem wojennym, a teraz geje są w modzie wiec jest duze prawdopodobieństwo że kobiety mogłyby nie ucierpieć na tle seksualnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
o ile mi wiadomo gwalcicielami, sa w wiekszym stopniu hetero, niz homo. wiec slabe korzysci z homozolnierzy na wojniePteoretycznie niby tak ale cholera wie jak to by było na wojnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
fakty.interia.pl/prasa/news-gazeta-polsk...ce-hymnu,nId,1027769
Uczniowie nie muszą śpiewać hymnu państwowego w szkołach – zdecydowało Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Mazurek Dąbrowskiego powinien być śpiewany w szkołach od najmłodszych lat, żeby dzieci wiedziały, co to jest patriotyzm. I to zdaje się przeszkadza minister Krystynie Szumilas – mówi Jadwiga Chmielowska, prezes stowarzyszenia Ruch Edukacji Narodowej. Zwraca uwagę, że w Stanach Zjednoczonych dyskusja o tym, czy śpiewać w szkole hymn, nie ma racji bytu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
gabriel napisał:
pozazycie napisał:...jedyny problem jaki ma, to obliczanie , gdzie po polsku liczy wolniej i przekłada na jez. norweski, aby tym szybciej obliczyć dane zadanie z matematyki ...

To nie jest Żaden ... PROBLEM , a jedynie ... ZALETA ...
---

Tego nie można wyśmiewać , ani tym bardziej zwalczać ...
To dokładnie tak samo , jak..." wrodzona leworęczność " ...

Gabriel..
To nie ja twierdze ,że to problem, ale same dziecko ,gdyż w szkole jest może nie tyle że wyśmiewane, ale śmieszy to inne dzieci, a ja nie zamierzam tego zwalczać.

Natomiast muszę przyznać, znając jej zdanie ,że ma porównanie w systemie nauczania w obu krajach na etapie 4 klasy, gdyż te zakończyła w Norwegii z wynikiem 99%...

Zaś idąc swoim rocznikiem w Polsce, rozpoczęła naukę ponownie od 4 klasy i była przekonana, że będzie miała ten sam materiał który przerobiła w Norwegii, ale w języku Polskim i w tym masę zabaw, cotygodniowy wtorkowy basen i piątkowe wycieczki itp.

W Polsce szok, po 6-7 godz. lekcyjnych, po kilka kartek pisania w zeszycie i ćwiczeniach, do tego z każdego dnia i każdego przedmiotu zadania domowe, a po powrocie ze szkoły chwila odpoczynku i dalej szkoła odrabianie lekcji do nie tylko późnych godzin wieczornych, ale też w weekendy, a za tym zero zabaw w szkole i po niej.../błędnie myślała, że będzie jak w Norwegii

Nauczyciele jej w Polsce, byli przekonani ,że wiedzę jaką posiada ,to ma z wyższego sytemu nauczania w Norwegii...
Jednak sama stwierdziła, że gdyby nie czytane książki , które wyżej dla przykładu przytoczyłam i wiele rozmów,czy też oglądane programy TV, na interesujące ją tematy, to do nauki w 4 klasie, w systemie Polskim, nie miałaby wiedzy na tyle,aby dać radę... z sytemu nauczania Norweskiego.

Dlatego też twierdzę, że mimo wszystko ,to warto czytać tego typu książki / a może nawet i lepsze/ dzieciom przebywającym poza krajem swojego pochodzenia, nie tylko dla nauki pisowni i czytania języka ojczystego, ale dla samej wiedzy,aby ją nabyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ksiażki czytać warto....
dla dzieci i dla starych też,
wiele mozna sie naumieć, tak samo jak dla aliensów czytać mojanorwegia.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
iwo j.
(gdanszczanka77)
Wiking
Witam,
mam corke 10 lat od sierpnia 2013 wystartowala w Norweskiej szkole ...
obaw, pytan bez odpowiedzi nie brakowalo a potem dylemat miedzynarodowa szkola czy nie??
Pewna norweska znajoma nauczycielka powiedziala mi ze lepiej nie dawac dziecka do ``miedzynarodowego getta``.
Po kilku dniach po tej rozmowie dotarlo do mnie ze naturalne jak wspomniala `` GOSIAK1979``
ze szybciej bedzie `` krakac wrona`` jak usiadzie tam gdzie one ...
Ogromnym zaskoczeniem bylo dla mnie przyjecie mojej corki w tej nowej grupie spolecznej, wydaje mi sie ze jest to latwiejsze niz zmiana szkoly w PL.
Dzieci byly jej ciekawe , same chcialy ja poznac a od miesiaca mozna powiedziec juz widac zalazki dobrych kolezanek.
Szczerze powiem uwazam ze mala szkola na dzielnicy w moim przypadku byla ciezkim ale trafnym wyborem.
Jasne wątpliwości rodzą się, wkradają się nękają, nurtują, niepokoją ale czy wiesz co bedzie za 6 lat w Polsce ... lub co bedzie w No ???
Powodzenia !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok